MAGHIĖRS BRENGEN HOOP EN VERLICHTING

Sinds 1999 is Didier Maghe in de ban van het universum van de Maghiėrs. Door deze imaginaire wezens openbaart zich een wereld puur en vol licht. Zwevend als engelen willen deze wonderlijke figuren via hun positieve signalen de aardbewoners tot verdraagzaamheid bewegen en hun fysische en psychische ongemakken helen. Lichaam en geest van Maghiėrs zijn vederlicht maar toch zo gevuld. De energie die ze uit de kosmos ontvangen, geven ze in veelvoud terug. Zelf leiden ze een zorgeloos bestaan want alles aan Maghiėrs is positief.
Ze willen een ieder gelukkig zien. Maghiėrs verplaatsen zich door middel van stralingen in het heelal. Ze houden van reizen. Een snelheid die vaak deze van het licht overschrijdt brengt hen naar het aardse wezen dat, door hun antennesgecapteerde signalen, nood heeft aan kracht en weerbaarheid. Het is hun missie daar verlichting te brengen waar iets fout loopt.

Maghiėrs zijn niet gebonden aan strikte leefregels of wetten. Precies daardoor zijn ze vrij van zorgen en stralen ze met grote gulheid optimisme uit. Hun motto is te vatten in één uitdrukking: respect hebben voor elkaar. Jaloersheid en afgunst kennen ze niet. Dat maakt hun ‘zijn’ zo eenvoudig. Hun leven is oneindig, zo ook hun kracht. Hun leefwereld is voor wie niet in hun mythische, helende kracht gelooft, imaginair. Wie in hun verhaal mee gaat zal zich snel aan de Maghiėrs optrekken en hun rust en energie tot zich nemen. Zo komen lichaam en geest opnieuw in balans en gaat een mens zich gelukkig voelen en bevrijd weten van zorgen kommer.

Didier Maghe noemt zich niet hun geestelijke vader maar eerder een geestesgenoot. Hij gaf ze en plastische vorm en visualiseerde hun ‘bestaan’. Precies omdat hij deels werelds is maar ook deels Maghiėr, blijft de kracht van deze guitige wezens groeien en mist ze haar uitwerking niet. Als de Maghiėr een glimlach van vreugde of verwondering uitlokt, is zijn missie grotendeels geslaagd.
Dit gevoel krijg je bij het aanschouwen en betasten van deze wonderlijke schepsels die de planetaire bevolking, lichtjaren van elkaar verwijderd, gelukkig willen zien. Zoals bij eender welke beleving van geloof moet je je hier ook laten meedrijven op hun wolken en openstaan voor hun magie. Eens je je in hun verhaal plaatst, ga je het leven relativeren en word je vrolijk en ontspannen.
In vloeiende, esthetische vormen ontstaat met deze creaties een wereld die het midden houdt tussen verbeelding en realiteit. Een universum bevolkt door wezens die teren op gevoel en levenskwaliteit. Is hij werkelijk de vrucht van verbeelding en idolatrie? Ja en neen. De Maghiėr brengt zijn troostende en helende kracht over naar wie in hem gelooft en zich aan zijn fysieke aanwezigheid en uitstraling optrekt en er alsmaar beter van wordt!

Albert Haelemeersch - september 2013